RE:ACTION VR GAME
Preventie 2.0 met Virtual Reality
Steekgeweld onder jongeren moet stoppen!
We ontwikkelen een VR-game tegen steekgeweld onder jongeren. Dat doen we samen met en voor jongeren. Met de VR-bril stap je in een interactieve, digitale ervaringswereld binnen waarin je eigen keuzes van directe invloed zijn op de gebeurtenissen in de game.

‌Je wordt voor keuzes geplaatst om gewelddadige situaties met steekwapens op straat niet te laten escaleren. Gevolg is bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid, maar ook leren dat er altijd ruimte is om hulp te vragen. Bijvoorbeeld aan een jongerenwerker. De VR-game kun je vanaf januari 2023 bij ons spelen in het jongerencentrum.

‌Wil je meer weten? Volg dan deze insta pagina. Of kijk op www.meewering.nl
Documentaire
Jongeren aan het woord
In Den Helder ontwikkelt een groep jongeren samen met jongerenwerkers en game ontwikkelaars een prototype preventie game in virtual reality. Lynn Deen heeft hier een documentaire over gemaakt, deze is hier te zien. 
Videoregistratie 
Van idee naar prototype
Brainstormen, produceren, opnemen, uitvoeren en presenteren
MEE & de Wering Den Helder
Bernhardplein 76E
1781 HK Den Helder‌
Tel. 088 – 0075 200
info@meewering.nl
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 08.30 tot 17.00 uur

KVK nr. 37142311
Voor het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur telefonisch contact met ons opnemen - Deze informatie geldt alleen voor contact met het Mee en de Wering kantoor. De Jongerenwerkers zijn altijd bereikbaar. Kijk voor de telefoonnummers en mailadressen hier.